luni, 9 noiembrie 2015

BUNĂ SEARA OAMENI BUNI !


“Zâmbetul este drumul cel mai scurt între două inimi.”
Alexandru Gh. Radu

Zâmbetul este universal cunoscut ca expresia ce exprimă fericire în majoritatea culturilor lumii. Chiar şi în triburi rupte de societăţile moderne, zâmbetul este foarte clar înţeles.
 Zâmbim în 19 feluri diferite, depinzând de situaţie: uneori zâmbim în semn de salut, alteori zâmbim în semn de înţelegere etc. Aceste 19 zâmbete sunt împărţite în două mari categorii: “zâmbete politicoase”, ce necesită mai puţini muşchi faciali şi “zâmbete sincere”, ce necesită aproape dublul muşchilor faciali.
 Zâmbetul eliberează endorfine – fapt ce ne face să ne simţim fericiţi, chiar şi când zâmbim fals sau doar schiţăm un zâmbet.
 O persoană care zâmbeşte mai des este mai plăcută de cei din jur, mai sinceră, mai atractivă şi mai sociabilă. Ne naştem cu abilitatea de a zâmbi. Nu este ceva ce copiem. Spre exemplu, chiar şi bebeluşii orbi zâmbesc.
  Putem distinge între un zâmbet real şi unul fals privind ochii celui ce zâmbeşte. Într-un zâmbet real se spune că zâmbesc şi ochii.
  Femeile zâmbesc mai des decât bărbaţii, zâmbetul e mai atrăgător decât machiajul. Majoritatea oamenilor preferă o femeie cu zâmbetul pe faţă în detrimentul unei femei machiate.
 O seară minunată cu zâmbete și flori pe strada voastră vă doresc!
Aveți grijă de voi !