miercuri, 27 ianuarie 2016

LA MULȚI ANI CELUI MAI IUBIT ROMÂNIA!

      ~  CEL MAI IUBIT DINTRE ROMÂNII ! ~

     Actorul Florin Piersic împlineşte,astazi miercuri 27 ianuarie , vârsta de 80 de ani. El va fi celebrat, miercuri seara, la Opera Naţională din Cluj-Napoca, printr-un spectacol intitulat "Nu-ntreba câţi ani am".
  Oricât de greu ar fi de crezut, marele Florin Piersic împlinește 80 de ani. Admirat atât de publicul de teatru, cât și de cel de film, cunoscut din emisiuni TV, dar și din spectacole, este, incontestabil, cel mai popular actor român.
   Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, din părinți bucovineni. El și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi,Colegiul Național Emil Racoviță). K
  Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în Discipolul diavolului. Au urmat "Tragedia optimistă", "Oameni și șoareci" sau "Orfeu în Infern", piese care au scos în evidență talentul actorului.

             ~  LA MULȚI ANI, MAISTRE !  ~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu